DESIGN

De Safariboat heeft een avontuurlijke uitstraling. Het ontwerp is gebaseerd op een landingsvaartuig; functioneel en doordacht, maar ook gewoon erg leuk en toegankelijk. De romp is van aluminium met een rubber stootrand en kan tegen een stootje; de Safariboat is heerlijk om met gezin of vrienden rond te varen, maar kan zo als werkboot worden ingezet voor de zwaardere klussen. De aandrijving met buitenboordmotor geeft flexibiliteit; de Safariboat is uit te rusten met een kleinere buitenboordmotor om te toeren, een zware om te wakeboarden of om snel afstanden te overbruggen. Ook behoort een elektrische buitenboordmotor, of combinatie tot de mogelijkheden. Door de schuimkern onderdeks is de boot onzinkbaar, een veilig gevoel.

AFMETINGEN

De afmetingen van de Safariboat zijn gebaseerd op de binnenruimte van een 20’ container (Lengte 5.89M, breedte 2.35M en een hoogte van 2.36M). Het casco, exclusief motor van de Safariboat heeft een lengte van 5.75M, een breedte van 2.29M en een hoogte van 1.15M exclusief console. Er kunnen opgestapeld twee Safariboats in een 20ft container wanneer de consoles en motoren gedemonteerd zijn, deze kunnen voor transport in de kuip van de bovenste Safariboat gelegd worden.

INDELING

De Safariboat heeft een bankje voor drie personen helemaal achterin, daarvoor een bankje voor de stuurman en gast. Leuke feature is dat de rugleuning van de stuurman naar voren geklapt kan worden en er een vijf persoons ‘picknick’ indeling ontstaat. Verder is er een zitje gesitueerd voor het stuurconsole waaronder ruimte voor een afvalbakje en voor koelbox (ijsblokjes) in de constructie is opgenomen. Voorin bevinden zich aan weerszijden twee twee persoons bankjes, welke ook als chaise longue kunnen worden gebruikt met prachtig zicht in de vaarrichting.

MOTORISERING

Het ontwerp kan tot en met een 20pk buitenboord motor zonder vaarbewijs gevaren worden. De snelheid ligt in leeg beladen toestand net iets onder de 20 km per uur. Echter is de constructie berekend op een 60pk motor waarmee de Safariboat een snelheid van ruim 40 km per uur zal halen.