ONTSTAAN SAFARIBOATS

Safariboats is een initiatief door Wijk Yacht Creation BV, een vooruitstrevend ontwerpbureau voor schepen en jachten, met diverse award winning designs. Tijdens de coronatijd werd er veel vanuit thuis gewerkt en heeft iedereen het gevoel van isolatie ervaren. Op stap gaan, een weekendje weg of op vakantie in het buitenland waren niet meer vanzelfsprekend. Om uitzicht in rare tijden, maar ook een leuke afleiding te bieden is besloten dit stageproject daadwerkelijk te gaan bouwen en tot iets groots uit te laten groeien. Alle teamleden hebben meegeholpen met de bouw. Het uitsnijden van de onderdelen, het vormwerk, het lassen, mallen van de kussens en afbouwen van de systemen om vooral ook praktijkervaring op te doen en daardoor te groeien als yacht designers.

ONTDEK SAFARIBOATS

Vanwege de groeiende vraag naar landingsvaartuigen is bij Wijk Yacht Creation een stageopdracht gestart om een landingsvaartuig te ontwerpen. Een landingsvaartuig dat precies past in een 20ft container, zodat het overal ter wereld geproduceerd en snel over de wereld ingezet kan worden.

De boodschap achter Safariboats is vooral plezier en ontspanning, gecombineerd met ontwikkeling en opleiding van een nieuwe generatie jachtontwerpers.

PROEFVAART

U bent van harte welkom te komen proefvaren met de Safariboat en deze te leren kennen. Wellicht is het wat voor u!

De eerste boot blijft in bezit van het ontwerpteam en is ten alle tijden beschikbaar voor een proefvaart. Alle teamleden en collega’s gebruiken de boot naar hartelust met familie en vrienden.

Tevens willen we de boot zo nu en dan aanbieden voor begeleide vaartochten voor minder validen, de boot is immers een van de weinigen die rolstoelvriendelijk is.

Boek een proefvaart!

WERFBEZOEK

Het is geweldig om te zien hoe de Safariboat van de tekentafel bij de jachtwerf wordt gebouwd. Het is een bijzonder proces om te zien hoe uw boot word gerealiseerd. Omdat ook dit deel van het traject een bijzonder leuke ervaring is, bent u van harte welkom bij de bouwers van de Safariboat: Tinn-Silver te Maasbracht.

TINN-SILVER
Industrieweg 16
6051 AE Maasbracht

Industrieweg 16, 6051AE, Maasbracht

SAMENWERKING

Safariboats is een samenwerking van diverse partijen:

Wijk Yacht Creation BV – Initiatief en ontwerp
Merle Mudde – Initiatief, marketing & styling
Tinn-Silver – Constructie en promotie
Admiral boat covers – Ontwerp en realisatie bimini en stoffering
Moonday Yachts – Donatie eerste Honda 20pk motor
Green Marine Motors – Donatie eerste electrische buitenboordmotor
25Twaalf – Website en grafisch advies
Drios BV – Promotiemateriaal